به گزارش خبرنگار مهر، حجت الاسلام سيد ابراهيم حسيني، ظهر چهارشنبه در جمع مردم ابركوه در مسجد مصلاي ابركوه اظهار داشت: معروف همان خوبی های اخلاقی و عملی شایستگی هایی است که موجب اعتبار و منزلت و شخصیت انسان در جامعه می شود و معروف چون منطبق با فطرت انسانهاست، معروف است.
وي افزود: منکر از فطرت و طبیعت انسان بیگانه است و اساسأ گناه منکر است چون فطرت و طینت پاک و توحیدی انسان آن را به رسمیت نمی شناسد و هیچکس به حکم فطرت، غیبت، دروغ، تهمت، زورگیری و نزول خواری و فساد و فحشا را تایید نمی کند.
حسيني با اشاره به فرا رسيدن دهه امر به معروف و نهی از منکر بيان كرد: نامیدن این ایام به این نام، به اين دليل است که در این ایام یاد و خاطره بزرگمردی آسمانی را بعد از چهارده قرن به تصویر می کشیم که با یاران خود شهید امر به معروف و نهی از منکر شد.
وي عنوان كرد: قیام امام حسین (ع) که به گفته ایشان تنها برای احیا امر به معروف و نهی از منکر صورت گرفت، امروز نه تنها در بین مسلمانان بلکه در بین تمامی مردمان آزاده جهان گرامی داشته می شود.
سلامت نفس بنای عملی مکتب وحی است
امام جمعه ابركوه در بخش ديگري از سخنان خود عنوان كرد: بنای عملی آیین و مکتب وحی بر سلامت نفس و جامعه انسانی است به همين دليل توصیه به گسترش دادن دامنه معروف در جامعه و جلوگیری و برچیدن بساط خلاف و گناه و منکر دارد و از همین رو به پیروان مکتب خود توصیه می کند علاوه بر آنکه خود عامل به معروفند، آمر به معروف برای دیگران هم باشند و علاوه بر اینکه خود تارک منکرند، ناهی از منکر برای دیگران هم باشند.
وي ادامه داد: این توصیه ها به این منظور است تا همگان بتوانند طعم شیرین حیات طیبه و زندگی پر محتوا و ارزشمند انسانی خود را بچشند و در پرتو پاکی، امنیت و صداقت، مهرورزی و ایثارگری، زندگی مطلوب داشته باشند و شاهد بر مدعا نيز آیه شریفه 71 از سوره توبه است که مردان و زنان با ایمان را ولی و ناظر بر اعمال و اخلاق و رفتار زندگی اجتماعی آنها می داند.
امر به معروف و نهی از منکر یک نظارت ملی است
حسيني خاطرنشان كرد: این ویژگی ارزنده که همان نظارت ملی است، شاخصه زندگی اجتماعی در جامعه اسلامی است، جامعه ای که روح صفا و صمیمیت، اخلاق و فضیلت، ایمان و معنویت بر آن حاکم است و معروف بر ایشان متعارف است و از منکر و زشتی به دورند و آلایش ها را از زندگی خود و جامعه پالایش می کنند.
وي ادامه داد: منطق دین این است که با تعهد و وظیفه شناسی، آحاد مسلمانان اعم از زن و مرد بر شئون زندگی یکدیگر نظارت داشته باشند و اجازه ندهند کمترین انحراف اخلاقی و عملی در جامعه یافت و ایجاد شود.
حسيني بيان كرد: راهکار نیز آن است که معروف آنقدر زیاد شود و جو مثبت با نسیم الهی و آسمانی فضای زندگی ها را آنگونه در برگیرد که میدان برای عرض اندام و جولان منکر و منکر گرایان تنگ شود و لذا شعاع درخشندگی معروف و خوبی ها باید آنقدر باشد که تاریکی ها و نابسامانی ها بستر حضور و بروز نداشته باشد.
خداوند ریاکاران را دوست ندارد
امام جمعه ابركوه يادآور شد: در این زمینه خدای متعال خوش ندارد که انسان عملا تارک معروف و عامل منکر باشد اما با زبان سجاده آب بکشد و همه را ارشاد و نصیحت و امر و نهی کند.
حسيني بيان كرد: وجود مبارک امام حسین (ع) هنگام ترک مدینه کنار قبر جدش رسول الله پس از سخن با جد بزرگوارش به خدای خود گفت: "خداوندا این قبر پیغمبر تو است و من پسر دختر پیغمبرت هستم. تو می دانی که چه موضوع مهمی برایم رخ داده و قدرت پلید یزیدی و اموی مرا در قبال دفاع از دینت تهدید کرده است اما خدایا تو خود می دانی که من معروف را دوست و از منکر نفرت دارم.
خمیرمایه قیام امام حسین(ع) امر به معروف و نهی از منکر است
امام جمعه ابركوه ادامه داد: بنابراین خمیر مایه قیام امام حسین (ع) امر به معروف و نهی از منکر بود اما با حرکتی قهر آمیز در برابر مظهر منکر و نابود کننده قدرت اهریمنی یزیدی که اساسا قدرت منکر است، ايستاد.
وي ادامه داد: وقتی بعضی خیر خواهانه به حضرت امام حسين (ع) پیشنهاد سفر به یمن می دادند یا به ایشان تفهیم می کنند که با یزیدیان درگیر نشو و خطر را به جان نخر، حضرت در پاسخ به این مهم اشاره می کنند که "این چه پیشنهادی است که به من می دهید؟ آیا نمی بینید که به معروف عمل نمی شود و از منکر جلوگیری نمی شود" و به جای اینکه خودشان راغب و مشوق باشند، گویا ناصحانه از امام هم ترک تکلیف را خواستند.
استاد حوزه علميه ابركوه ادامه داد: گرچه امر به معروف و نهی از منکر مراتبی دارد از انزجار قلبی از منکر و تذکر لسانی به ترک آن و در نهایت اقدام به پیشگیری از ارتکاب خلاف و امر به معروف هم باید با شریط و ضوابط خاص خود باشد، اما وقتی قدرت شیطانی مثل حکومت یزید، بنیان دین را هدف قرار داده است، امام (ع) حرکت و قیام خود را در تقابل با هدف شوم یزیدی و در راستای امر به معروف و نهی از منکر تعریف می کند و وظیفه همگان می داند که در هر زمین و زمان که هستند این روش را مبنای کار خود سازند.
وي خاطرنشان كرد: امام حسين (ع) می فرماید: اگر امت اسلامی مبتلا به رهبری خودکامه مثل یزید شود، دیگر باید فاتحه اسلام را خواند و این به معنای آن است که نفس حکومت ظلم و باطل و اسلام ستیز منکر است که در جهت نابودی دین تلاش می کند و به همین دلیل بر همگان است که اجازه ندهند فاتحه دین خوانده شود، هرچند فاتحه خودشان خوانده شود و دراین راه به فیض بزرگ شهادت نائل آیند.
نظر شما